GYRE Watches upcycled oceaan plastic in SeaCleaner Red Alert

 • Nederlands sporthorloge gemaakt van upcycled visnetten uit de oceaan.
 • Elk verkocht horloge steunt lokale vissers en de gemeenschap.
 • Verkocht in meer dan 35 landen.

Het duurzame Nederlandse horlogemerk GYRE Watches presenteert zijn nieuwste toevoeging aan de SeaCleaner-collectie met de GYRE SeaCleaner Red Alert, gemaakt van upcycled visnetten, gehaald uit de Indische Oceaan. Met horloges verkocht in meer dan 35 landen zijn ze klaar voor de volgende stap met de SeaCleaner Red Alert.

De GYRE SeaCleaner is onze bijdrage aan een grote bewustwording voor het plastic soep probleem en om de stroom van plastic in de oceanen te stoppen en eruit te halen.

We kiezen ervoor om onze horloges te maken van ‘spooknetten’ omdat er nog stééds jaarlijks 640.000 ton aan ‘spooknetten’ wordt achtergelaten in onze oceanen. Dit zorgt ervoor dat duizenden dieren hun levens verliezen en koraalriffen worden beschadigd. Visnetten maken zelfs 50 procent uit van de Great Pacific Garbage Patch. Een drijvende stroom van plastic, ter grootte van Frankrijk, Duitsland en Spanje samen.

De GYRE SeaCleaner Red Alert staat symbool voor verandering, zonder stijl en comfort uit het oog te verliezen. We houden het zoveel mogelijk dicht bij huis, want de assemblage is compleet in Nederland.

Als horlogeliefhebbers letten we op de details. Met dit keer een cleane zwarte wijzerplaat met witte accenten en de naam SeaCleaner in subtiel dieprood. Voor een krachtig statement zonder schreeuwerig over te komen.

Verder hebben we een anti-reflecterend, krasbestendig en zeer stevig saffierglas in plaats van het minder sterke mineraal- of kunststofglas. Een roestvrijstalen achterzijde voor bescherming en comfort. Een hoogwaardig Japans solar-uurwerk, drie uur in de zon en je hebt genoeg energie voor zes maanden. Met daarbij een waterbestendigheid van 100 meter en een de kwalitatieve NATO-band is gemaakt van plastic flessen om het plaatje compleet te hebben. Uiteraard gecertificeerd met een Global Recycle Standard-certificaat (GRS).

Alles dat wij hebben ontworpen is ‘from the ground up’. Elk hoekje en iedere wijzer tot aan de gegraveerde achterzijde is ‘custom’ om onze duurzame visie te waarborgen.

In tegenstelling tot veel andere upcycled producten is ons materiaal compleet te volgen naar de bron. Lokale vissers verzamelen de visnetten uit de Indische Ocean en leveren deze af bij de recycler. Hiervoor ontvangen ze een vergoeding, zodat GYRE ook bijdraagt aan de lokale economie. De netten worden vervolgens schoongemaakt door de lokale gemeenschap en vermaakt tot granulaat voor de kast. In het complete proces bieden we werk aan meer dan 300 mensen en dragen bij aan een positieve sociale impact. 

Bij GYRE Watches creëren we een gemeenschap die zich ertoe verbindt om de oceanen schoon te maken en schoon te houden, one watch at a time.

Klik hier voor afbeeldingen van de GYRE SeaCleaner Red Alert

Klik hier voor meer over de GYRE SeaCleaner. 

GYRE SeaCleaner ‘Red Alert’ - SPECS

 • 42mm kast gemaakt van gerecyclede visnetten uit de Indische Oceaan.
 • Nylon band gemaakt van upcycled plastic flessen
 • Japans solar uurwerk, 3 uur aan licht is goed voor 6 maanden aan energie, dus geen batterijen vervangen.
 • Anti-reflecterend saffierglas.
 • Roestvrijstalen achterzijde, voor comfort en bescherming.
 • Waterbestendig tot 100 meter/10 bar.
 • Assemblage in Nederland.
 • Elk horloge is individueel genummerd.
 • Verkoopprijs: €289,-

Instagram instagram.com/gyrewatch
Facebook facebook.com/gyrewatch

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published